Långfärdsskridskor är en perfekt ursäkt att få lite ensamtid. I och med aktivitetens natur går det inte att åka tillsammans, utan av säkerhetsskäl måste deltagare åka på rad.

Den som inte nödvändigtvis vill vara ensam med sina tankar kan dock ha hörlurar i och lyssna på något – här är våra förslag. Se dock till att volymen är så pass låg att ljudet inte överröstar ledarens viktiga uppmaningar.

Kom i kapp med ljudböcker

Ett bra sätt att få in de spännande titlarna som man menat att läsa men inte hunnit, är att lyssna på ljudboken. Det bästa sättet att få tillgång till ljudböcker är via en strömningstjänst.

Jämför strömningstjänsterna på ljudböcker.com, för att hitta den prisklass och det utbud som passar bäst. Nästan alla strömningstjänster erbjuder möjligheten att ladda ner innehåll offline. Det innebär att det går att lyssna var som helst, oavsett om det finns täckning eller inte.

Musik som matchar sinnesstämningen

Den som bara vill drömma sig bort under sin färd, eller kanske tagga till, kan istället använda sig av musik.

Även för musik finns det fantastiska alternativ för strömningstjänster. Många av dem ger även möjlighet att ladda ner innehåll så att det går att komma åt offline.

Skapa en spellista med rätt sinnesstämning innan skridskofärden påbörjas, så är det bara att åka.

En podd som sällskap

Den som egentligen hade velat ha sällskap på färden kan istället välja att lyssna på en podd. Även om det är en monolog, så kan det vara ett sätt att känna sig mindre ensam.

Det finns poddar inom alla möjliga typer av ämnen och stämningar. Det finns sakliga om vetenskap och historia, och samtidigt finns det poddar om känslor och humor.

En klar fördel är att poddar släpps mer regelbundet än böcker eller musik. Vissa serier har exempelvis nya avsnitt varje vecka, så det finns därför alltid något nytt att lyssna på.

Radio för allmänbildningens skull

En klar fördel med att allt finns i mobiltelefonen numer är att även nyheterna gör det. Det går att välja mellan att antingen lyssna live eller på ett inspelat inslag.

På så sätt kan den dagliga nyhetsuppdateringen vara en del av turen på isen. Det blir två nyttiga flugor i en smäll.

Kategorier: Tips