Ett spännande sätt att uppleva Sveriges vinterlandskap är på isen med långfärdsskridskor på fötterna. Här nedanför listar vi några av de bästa platserna i Sverige för just denna vinteraktivitet.

1. Mälaren

Att åka långfärdsskridskor på Mälaren, en av Sveriges största sjöar, ger dig inte bara en imponerande naturupplevelse utan även en resa genom landets fascinerande historia. Via den isväg som sjön förvandlas till varje vinter åker du till exempel förbi historiska platser som Gripsholms slott och Mariefred.

2. Stockholms skärgård

Stockholms skärgård är en av världens vackraste, särskilt på vintern. När isen lägger sig över de små öarna förvandlas skärgården till en magisk plats för långfärdsskridskoåkning. Upplev den unika känslan av att glida över isen med isklädda öar runt dig.

3. Runn i Dalarna

Sjön Runn i Dalarna fryser till en perfekt isbana under vintern, och beskrivs ofta som en riktig pärla för långfärdsskridskofantaster. Med sin natursköna omgivning lockar Runn skridskoåkare från när och fjärran, och har även en hel del att erbjuda för den som söker utmaningar på isen.

4. Sjöarna runt Åre

Åre är en av Sveriges främsta skidorter, men kan även erbjuda en unik upplevelse för långfärdsskridskoåkare. Sjöarna runt Åre fryser till perfekt skridskois, och med de ståtliga fjällen som bakgrund blir varje åktur en äventyrlig resa. För dig som söker en kombination av adrenalinkickar och fantastisk natur är Åre den ultimata destinationen.

5. Abisko nationalpark

Abisko Nationalpark erbjuder en unik upplevelse för långfärdsskridskoåkare. Under vintern lyser himlen av norrskenet, vilket gör din upplevelse på isen något utöver det vanliga . Abisko är en plats för dig som söker stillhet och en nära kontakt med den orörda naturen.

Sammanfattning

I Sverige finns goda möjligheter att njuta av riktigt fina långfärdsskridskoupplevelser, oavsett om du är en erfaren skridskoåkare eller nybörjare. Från historiska sjöar till orörda nationalparker – varje plats har sin egen unika charm. Så ta på dig skridskorna och låt isen leda dig genom Sveriges vinterskrud.

Kategorier: Okategoriserade