Långfärdsskridskor kommer i olika varianter och som nybörjare kan det vara svårt att veta vad man ska ha koll på. Nedan listar vi tips och trix för hur du hittar långfärdsskridskorna för dig.

Sätt en budget

Det första du behöver göra är att klargöra för dig själv hur mycket pengar du vill eller kan lägga på ett par långfärdsskridskor. Som vanligt gäller premissen att du får det du betalar för och kvaliteten kan skilja sig markant från det billigaste till det dyraste paret.

Innan du bestämmer dig för vilka skridskor som ska få följa med dig hem bör du tänka över hur mycket skridskorna faktiskt kommer att användas. Kommer du använda dem till kortare turer vid få tillfällen eller kommer dina nya långfärdsskridskor utgöra grunden till vinterns huvudsakliga fysiska aktivitet med långdistansåkning?

Ett tips är också att kolla efter kompletta paket innehållande skridskor, bindning och pjäxa.

Jämför priser och modeller på nätet

Näthandeln växer sig allt större och i många fall erbjuder nätbutikerna ett större utbud än de fysiska butikerna. Genom att jämföra både priser och modeller på olika långfärdsskridskor på nätet kan du lättare hitta paret som förgyller din upplevelse på isen.

När du sedan har hittat skridskorna för dig kan du antingen gå och pröva dem i butik eller beställa dem på nätet för att sedan pröva dem själv hemma hos dig.

Väljer du att handla skridskorna på nätet är det fördelaktigt att betala med kreditkort eftersom att de kommer med ett inbyggt konsumentskydd. Har du inte ett kreditkort sedan tidigare kan du jämföra bland Sveriges ledande kreditkort på Kreditkort.nu.

Köp begagnade långfärdsskridskor

För att få den ultimata skridskoupplevelsen på någon av Sveriges plogade naturisar behöver du inte känna dig tvungen att införskaffa ett par sprillans nya skridskor. Kolla istället upp möjligheten att köpa dina långfärdsskridskor begagnat, antingen via vänner och bekanta eller genom annonsering på någon av de större plattformarna.

Du kan till exempel

  • skriva en status eller ett inlägg i en ”köp, sälj och skänkes” grupp på Facebook
  • lägga upp eller scrolla bland annonser på Blocket, Tradera eller Schpock.

Genom att köpa dina långfärdsskridskor begagnat kan du pressa ned priset samtidigt som du gör miljön en tjänst.

Kategorier: Tips