I ett land där vintern sträcker sig över fyra, ibland fem, månader om året är det inte helt förvånande att några av världens största långfärdsskridskoklubbar befinner sig i just Sverige. Läs vidare och hitta en klubb belägen nära dig.

Stockholms Skridskoseglarklubb

Med sitt stora medlemsantal på 9300 medlemmar är Stockholms Skridskoseglarklubb (SSK) världens största långfärdsskridskoklubb. Som medlem i SSK får du möjligheten att befinna dig på skridskorna under hela dagar i sällskap av klubbens erfarna åkare som bidrar till en säker och trygg naturupplevelse.

Har du aldrig provat på långfärdsskridskoåkning eller är nybörjare erbjuder de ”prova på” – tillfällen på Östermalms IP under hela säsongen som sträcker sig från december till februari.

Göteborgs långfärdsskridskoklubb

Göteborgs långfärdsskridskoklubb är klubben för dig som befinner dig i Västsverige och vill ta del av ett brett urval av enastående sjöisar. GLSK består av 2000 medlemmar och verkar för att alla ska få ta del av säker skridskoåkning med tillhörande goda upplevelser.

Förutom rikstäckande israpporter får GLSK:s medlemmar ta del av skridskoturer med varierande svårighetsgrad ledda av erfarna instruktörer.

Skånes Isseglarklubb

Skånes Isseglarklubb (SIK) består av 1000 medlemmar och erbjuder långfärdsskridskoåkning under hela vinterhalvåret. SIK åker på skridskoturer runt om hela Skåne och har som ambition att erbjuda ledarledda turer alla lördagar och söndagar under säsong.

Som medlem i SIK erbjuds du långfärdsskridskoåkning i flera olika svårighetsgrader beroende på åkvana och åkstyrka. Dessvärre har inte SIK möjlighet att ta emot rena nybörjare förutom under ”pröva på” – tillfällen som hålls en gång per säsong.

Långfärdsskridsko i Västerås

Föreningen Långfärdsskridsko i Västerås (LiV) består av 750 medlemmar och har varit en egen förening sedan 1991. Här erbjuds medlemmarna långfärdsskridskoåkning i området kring Mälaren och Bergslagen.

LiV:s verksamhet jobbar för att medlemmarna ska få ta del av säker och kunskapsbaserad skridskoåkning samt få ta del av pålitlig rapportering av issläget i området. Som medlem får du också ta del av ledarledda skridskoturer flera dagar i veckan så länge isen tillåter.

Kategorier: Tips